woensdag 23 juni 2010

Nieuwe aanwinst/ new object


Voor mijn opleiding moet ik kledingstukken op halve schaal gaan maken. Aangezien paspoppen op halve schaal het dubbele kosten van een gewone, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ik heb de matenlijst van het Danckaertsboek gepakt en de maten gehalveerdd. Gewapend met een centimeter ben ik naar de Pippoos gegaan. Ik heb de styropor torso nagemeten en de maten komen goed overeen met de halve schaal. Ik heb er nog een houten standaardje bij gekocht en ik bekleed hem nog met zwarte velours de panne. Ik heb nu dus voor nog geen 15 euro een paspopje!

Because of my sewing education I have to make some pieces on half scale. Half scale dressforms are very expensive and that's why I bought this styropor figure wit wooden standard. It only costs me 15 euros!

6 opmerkingen:

 1. Wat een briljant idee! Hij is heel mooi geworden zeg, nu kun je je naar hartelust uitleven zou ik zeggen!! Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je koopt hem kant en klaar dus ik heb er niets voor hoeven doen!

  Gr Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Diana,

  Niet bij pippoos. Ik ken ze op hele schaal alleen als lingerietorso in zijwaarts gebogen houding.(zie mijn foto's)Misschien bestaat het wel!

  Gr Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welke maat heb je genomen, die van 25, of die van 30 cm?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mag ik vragen naar de maten van deze torso? Bovenwijdte, taille, heup? Thanxxx

  BeantwoordenVerwijderen